debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Скільки гривень коштує новий MINI Aceman? Назад

Скільки гривень коштує новий MINI Aceman?

Найменший електричний кросовер марки MINI постачатимуть до України з двома варіантами силової установки та різним діапазоном пробігу на повному заряді. Коли чекати в салонах?

Український імпортер автомобілів MINI назвав стартові ціни електричного мінікросовера Aceman, представленого днями на Пекінському автосалоні. З огляду на габарити та силові установки, формально новинка має скласти конкуренцію DS 3 E-Tense (4,1 м завдовжки, 156 к.с., батарея на 54 кВт·год), вже представленому в Україні, та Jeep Avenger (4,08 м, 156 к.с., батарея на 54 кВт·год), який має прибути до нас влітку.

Втім, гідним суперником для нового MINI буде ще й найкомпактніший електричний Volvo EX30: хоч він трохи більший (4,2 м завдовжки) і потужніший (272 або 428 к.с. з батареями на 51 або 69 кВт·год), вартість «шведського» електромобіля (EX30 протягом ще кількох місяців збиратимуть у КНР, після чого розпочнеться його виробництво у Бельгії) буде близькою до цінників «британця» (Aceman поки теж виготовляють у Китаї з наміром перенести процес до Об’єднаного Королівства згодом). То скільки ж коштуватиме новинка в Україні?

Тест-драйв Volvo EX30. Намагайся триматись попереду

За планом імпортера, на нашому ринку MINI Aceman буде представлений з обома силовими установками, заявленими на презентації. Найдоступніший варіант зі 184-сильним електродвигуном і батареєю на 42,5 кВт·год, з якою мінікросовер має долати близько 310 кілометрів, оцінений у 1 365 629 гривень. Потужніший 218-сильний варіант з батареєю на 54,2 кВт·год і заявленим пробігом у межах 406 км коштуватиме щонайменше 1 507 545 грн, однак усі версії матимуть привод виключно на передні колеса.

Варто зазначити, що у наведеному ціновому діапазоні представлено чимало нових електромобілів. Деякі з них (Citroen e-C4, MG 4 X-Power та Marvel R, DS 3 E-Tense, Maxus Euniq 6 тощо) мають гарантію виробника, інші (Volkswagen ID.4 Crozz та ID.6 Crozz, Audi Q4 e-tron, BMW i3) постачають з внутрішнього ринку КНР незалежні імпортери, тож дебют «Ейсмена» в Україні навряд чи буде легким.

Оголошено українські ціни на електричний кросовер Hyundai Kona

Втім, компактні моделі від преміумбрендів зазвичай мають хоч і відносно невелику, але доволі лояльну аудиторію, а новий електричний MINI зберігає характерний для решти моделей марки шарм. Хай там як, українські дилери готові приймати замовлення, та хоч імпортеру цієї марки притаманне оперативне постачання новинок до України, «живцем» Aceman з’явиться у салонах трохи згодом.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми