debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Немає талонів, або велика черга в сервісний центр МВС – переоформіть авто в Дії! Назад

Немає талонів, або велика черга в сервісний центр МВС – переоформіть авто в Дії!

У більшості випадків «переписати» автомобіль можна не виходячи з дому, та не витрачаючи час у чергах – ділимося інструкцією як це зробити та скільки коштує.

В Україні з грудня минулого року доступна послуга з дистанційного переоформлення автомобілів у застосунку Дія. Послуга справді не вимагає відвідин сервісного центру МВС – усі кроки можна зробити виключно за допомогою смартфона, і лише якщо ви (як покупець) вирішите замовити нові номерні знаки та свідоцтво про реєстрацію – тоді доведеться завітати до найближчого відділення «Укрпошти», щоб там отримати номери й «техпаспорт». Однак це лише опція, яку можна обирати за власним бажанням.

Немає вільних годин у сервісному центрі МВС? ТалонБот допоможе!

Що потрібно, аби переоформити авто в Дії?

  • Смартфон із застосунком Дія (з під’єднанням до інтернету), в який виконано вхід, і система «бачить» ваш податковий номер, паспорт та місце реєстрації. Ця вимога поширюється на продавця та покупця.
  • Електронне свідоцтво про реєстрацію (СПР) автомобіля, який плануєте продати.
  • Банківська карта (для покупця) для оплати послуг з перереєстрації.

Завантажити:

Дія для Android

Дія для iOS

Які транспортні засоби можна переоформити в Дії?

  • Дистанційно перереєструвати на нового власника можна легковий автомобіль, мопед або мотоцикл.
  • Допускається лише одна операція в рамках календарного року (тобто з 1 січня по 31 грудня) для кожного з перелічених ТЗ.
  • В іншому разі доведеться звертатися в СЦ МВС, оскільки Дія поки що не підтримує адміністрування податку на продаж ТЗ, який стягується у разі продажу другого та більше ТЗ у році. Те саме стосується й вантажівок, автобусів, причепів й спецтехніки – операції з їхнього продажу оподатковуються, тому вони переоформлюються лише у СЦ МВС.

Як переоформити авто в Дії на нового власника?

Продавець:

  • У розділі «Послуги»-«Водієві» застосунку Дія оберіть пункт «Продати транспортний засіб».
  • Оберіть зі списку той ТЗ, який плануєте продавати (якщо у вас їх декілька).
  • Вкажіть вартість транспортного засобу.
  • Введіть свої контактні дані – номер телефону та електронну пошту, а також дані покупця.
  • На наступному екрані ознайомтесь з проєктом договору, перевірте чи правильно вказана уся інформація.
  • Якщо все гаразд – натискаєте кнопку «підтвердити».

Покупець:

  • Очікуйте запрошення на підтвердження угоди купівлі-продажу (воно надійде після перевірки даних працівником СЦ МВС, на що потрібен деякий час).
  • Слідуйте покроковим інструкціям – введіть необхідні дані, перевірте їх правильність, підпишіть угоду.
  • Зробіть вибір щодо СПР – залишити цифровий варіант в Дії, чи замовити пластиковий «техпаспорт», те саме з номерними табличками – залишити безплатно «старі», чи замовити нові. Нові номери також можна обрати з категорії платних, з «красивою» комбінацією цифр.
  • Якщо обираєте нове СПР та/або номерні знаки – вкажіть номер відділення «Укрпошти», де вам зручно їх отримати.
  • Оплатіть послуги з перереєстрації та додаткові послуги (якщо такі були замовлені).

В результаті у продавця зникне цифровий «техпаспорт» з переліку документів в Дії, натомість з’явиться новий електронний документ в покупця. Ним можна користуватися на території України, однак для виїзду за кордон знадобиться пластиковий варіант. Також варто зазначити, що у разі замовлення нових номерних знаків, їздити на машині можна лише після їхнього отримання та встановлення на призначених для цього місцях.

Скільки коштує переоформлення авто в Дії?

Тарифи на дистанційне переоформлення легкових авто, мотоциклів та мопедів у застосунку Дія подібні до тих, які діють в сервісних центрах МВС, проте набір послуг обирає покупець.

Зокрема, за його рішенням виготовляється пластиковий «техпаспорт», що коштує 405 грн, або ж він користуватиметься лише цифровим його варіантом, що безплатно.

Номерні знаки (якщо вони звичайні, тобто не іменні, або з категорії платних) можна залишити попереднього власника, тоді це не коштує нічого. Якщо ж потрібні нові – 160 грн за їх виготовлення. У разі, якщо покупець бажає вибрати іншу комбінацію для свого номера (крім платних, на кшталт 7777, 0001, 1234 тощо), він може скористатися такою можливістю за 360 грн. Можна також замовити і платні номерні знаки, проте це вже тема для іншої розмови.

Отримати замовлені номерні знаки та пластикове свідоцтво про реєстрацію автомобіля (мопеда, мотоцикла) можна у відділенні «Укрпошти», сплативши за доставлення 294 грн.

Ось основні тарифи за перереєстрацію авто в Дії:

Послуги за реєстрацію ТЗ в Дії оплачує покупець, банківською карткою. Комісія платіжної системи не включена у наведені тарифи.

Какие электромобили можно купить в Украине сейчас и сколько они стоят?

Отже, завдяки розвитку цифрових технологій та державних послуг на їхній основі, зараз справді можна «не встаючи з дивану» продати автомобіль (мопед, мотоцикл), при цьому навіть не зустрічаючись фізично з покупцем. Звісно, зустрітися з ним доведеться щонайменше для того, аби передати ключі та сам транспортний засіб, та й до угоди скоріш за все ви зустрічалися для огляду машини. Однак найголовніше тут те, що для офіційного продажу зараз справді можна обійтися без відвідин СЦ МВС, черг, «помічників-бігунків» та й загалом оминути інші негативні явища, наприклад – відсутність талонів на запис.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Нагадаємо, що якщо зараз ви обмірковуєте купівлю автомобіля, за допомогою AUTO.RIA можна дистанційно перевірити історію та технічний стан будь-якої машини. Також у нас уже є чимало автівок з розширеними перевірками – побачити їх можна натиснувши ось це посилання, або можете переглянути варіанти, котрі побували у Центрі перевірок AUTO.RIA. Крім цього можна обрати будь-яке інше авто, й замовити для нього потрібну розширену перевірку за VIN-кодом – CARFAX, VIN+, або діагностику технічного стану за спеціальною програмою на акредитованій СТО.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми